Nieuws

Kunst uit een automaat in Utrecht

30 juli 2017 23:33

In de Art to Go-automaat koop je met een druk op de knop een kunstwerkje.

Op de Neude in Utrecht staat sinds vorige week een oud snoepautomaat gevuld met kunstwerkjes. Het idee van Art to Go komt van Menno Boere, een 22-jarige meubelmaker. "Ik zag zo’n snoepautomaat voor een leuk prijsje en ben op zoek gegaan naar creatieve mensen die spullen willen verkopen. Ik wil anderen hiermee een podium geven."

In de automaat zitten handgemaakte producten van lokale designers als Hippe Das en Birambi. Voor een paar euro schaf je een klein werkje aan. Hij is zelf de curator van de mini-galerie. "Ik heb nu twee automaten staan. Er zijn nu een stuk of zeventig mensen die mee willen doen. Er waren zoveel reacties, het is bijna uit de hand gelopen. Het gaat dan bijvoorbeeld om illustratoren, mensen die producten van lokaal hout maken, muziekdozen, sieraden, boekjes of gedichten: het assortiment in de snoepautomaat is divers."

Op de Facebook-pagina van Art to Go zie je een preview van wat er in de automaat zit, en lees je het verhaal achter de kunst. Het apparaat vergroot de kans dat je tegen een kunstwerk dat je interesseert aanloopt, juist als je niet zo vaak in aanraking komt met kunst.

Lees ook: Bitcoins pinnen in Eindhoven