Nieuws

Seizoenspremière Game of Thrones 90 miljoen keer illegaal bekeken

21 juli 2017 18:00

Episode 'S07E01' van Game of Thrones is massaal via illegale streamingsites bekeken.

Game of Thrones is één van de populairste series van het moment, zeker ook onder illegale kijkers. De afgelopen paar jaar stond de serie al bovenaan elk lijstje met meest illegaal gedownloade films en series. Zondagavond werd de eerste aflevering van het zevende seizoen in de VS uitgezonden, en ook nu was het weer raak.

Volgens piraterij-monitor MUSO is die eerste aflevering 90 miljoen keer illegaal bekeken, meldt TorrentFreak. Dat is flink meer dan de 16.1 miljoen kijkers die legaal keken, op legaal vlak een record voor Game of Thrones-maker HBO.

Veel streaming

Opvallend is dat de meeste illegale kijkers van 'S07E01' van Game of Thrones dat deden via illegale streamingsites. Minder dan 10 procent downloadde de aflevering illegaal via bittorrent, minder dan 5 procent via directe downloadsites. De meeste illegale kijkers zitten alsnog in de VS, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, India en Indonesië.

Ziggo

Wie buiten de VS legaal wil kijken moet meestal wachten tot zo’n 24 uur nadat de aflevering in de VS op tv is geweest. In Nederland zijn de uitzendrechten van Game of Thrones in handen van Ziggo. Het bedrijf sloeg maandagavond een flater, toen door serverproblemen niet alle abonnees de nieuwe aflevering op de beloofde tijd van 21:00 uur konden zien. Ziggo belooft dat aanstaande maandag wel alles goed zal gaan.

Meer over Game of Thrones

Test je Game of Thrones-kennis in onze quiz

Zo voorkom je spoilers rond Game of Thrones