Nieuws

'Ontwikkeling van Bixby zit slimme speaker van Samsung in de weg'

20 juli 2017 10:28

Samsung ziet een eigen slimme luidspreker nog niet zitten. Het bedrijf zou zijn handen vol hebben aan de ontwikkeling van spraakassistent Bixby.

Voorlopig komt de slimme Samsung-speaker er dus niet, hoewel daar de afgelopen tijd veel geruchten over rond zoemden. Dat schrijft The Korea Herald op basis van een anonieme bron. "Samsung is niet overtuigd dat zo'n speaker met kunstmatige intelligentie een verkoopsucces wordt", zegt de bron. "De mondiale markt wordt al gedomineerd bij Amazon en de Koreaanse markt is te klein om winst te boeken."

Verder kan Samsung het zich volgens de bron niet veroorloven om op zo'n 'onzekere markt' te focussen, omdat de meeste AI-specialisten van het bedrijf aan Bixby werken. "Ze werken allemaal aan een Engelse versie van de spraakassistent", zegt de bron. De uitrol van Bixby heeft flinke vertraging opgelopen door technische problemen en te weinig data. Afgelopen week werd pas Engelse stembediening in de Verenigde Staten uitgerold voor de Galaxy S8 en S8 Plus.

De technologie achter Bixby is deels door Samsung zelf ontwikkeld en deels afkomstig van Viv. Deze startup werd vorig jaar door het Koreaanse bedrijf overgenomen en bestaat uit mensen die aan de wieg van Siri stonden.

Speakers Amazon, Google en Apple

Inmiddels zijn er al verschillende slimme speakers op de markt. Naast de Echo van Amazon heeft Google zijn Home-speaker al uitgebracht. Later dit jaar brengt Apple zijn HomePod uit in de VS. De speakers zijn vaak alleen vanuit het buitenland te bestellen en bieden beperkte functionaliteit in Nederland. We hebben Google Home onlangs zelf getest:

Ook de Amazon Echo Dot hebben we geprobeerd:

Volg het Bright YouTube-kanaal voor meer gadgetreviews