Nieuws

Nieuwe Ethereum-hack: 30 miljoen dollar gestolen

20 juli 2017 09:41

Hackers hebben 30 miljoen dollar aan Ethereum buitgemaakt door in te breken bij een bedrijf dat digitale portemonnees voor de cryptomunt beheert.

Het bedrijf, Parity, bevestigt op zijn website dat er is ingebroken. In totaal gaat het 150.000 ethers, omgerekend zo'n 30 miljoen dollar. Oprichter Gavin Wood raadt alle gebruikers aan om zijn of haar ethers naar een 'veilig adres' te sturen of de software te updaten waarin het lek is gedicht.

Met Parity kun je een digitale portemonnee aanmaken om je ethereum in te bewaren. De app kan worden geïntegreerd in de browser, waarmee je sneller en gemakkelijker betalingen met de cryptomunt kunt uitvoeren.

Meer hacks rond Ethereum

Het is de zoveelste aan Ethereum gerelateerde hack. Eerder werd de grootste Ethereum-beurs van Zuid-Korea en de website van Ethereum-startup Coindash gehackt. Met laatstgenoemde maakten de hackers 8 miljoen dollar buit.

Cryptocurrency-experts raden aan om grote geldbedragen in een offline account te bewaren, en niet bij een derde partij te stallen. Dat is veiliger, maar veel mensen kiezen voor online diensten omdat deze vaak makkelijker in gebruik zijn. Het is daarbij belangrijk om te onthouden dat niet Ethereum is gehackt, maar de beurzen en diensten die werken met deze cryptomunt.

Meer over Ethereum:

5 vragen over Ethereum, 'het nieuwe goud'

Student verdiende al 150.000 euro met Ethereum