Nieuws

Elektrische Volkswagen wordt 'goedkoper dan Tesla'

18 juli 2017 13:01

Volkswagen kondigt aan dat de ID, die pas over een paar jaar te koop is, goedkoper zal zijn dan de Tesla Model 3.

Volkswagen heeft aangekondigd met de ID een échte elektrische auto te gaan bouwen. Ambitieuzer dan de eGolf die nu al te koop is. Met een groter bereik en van de grond af bedacht als elektrische auto. Dat is goed nieuws voor een volwassener wordende markt voor elektrische auto's. Maar terwijl er voor de eGolf weinig marketingbudget gespendeerd wordt, spint de pr-machine voor de ID al. Ondanks dat we nog twee tot drie jaar moeten wachten op de auto. 

28.000 euro

Volgens hoofd strategie Thomas Sedran is de auto beschikbaar in 2020 en zou deze 7000 tot 8000 euro goedkoper moeten worden dan de Tesla Model 3. Dat zou neerkomen op 28.000 euro. Om tot die prijs te komen moeten de kosten voor accu's nóg verder zakken of er serieus bespaard kunnen worden op andere onderdelen in de auto.

Als consument heb je nog bar weinig aan die belofte. Want de auto is voorlopig niet te koop en er is ook nog geen zicht op de laadinfrastructuur die voor het succes van Tesla zo bepalend is geweest. Volgens schattingen kan de elektrische auto al over 7 jaar op prijs concurrenten met zijn benzine-tegenhanger.

Lees ook onze vergelijking tussen de Renault Zoe en de Opel Ampera-E. En bekijk onze eerste indruk van de Ampera-E:

Volg Bright ook op YouTube