Nieuws

Chinees warenhuis stopt wachtende partners in gamehokjes

17 juli 2017 18:11

In het Global Harbour winkelcentrum in Shanghai staan glazen hokjes die bedoeld zijn voor mensen die wachten tot hun partner klaar is met shoppen.

Voor wie door zijn of haar wederhelft wordt meegesleurd naar het winkelcentrum, heeft Global Harbour een oplossing bedacht. In glazen hokjes kun je op de ander wachten. De hokjes zijn uitgerust met een stoel, een monitor, een computer en een controller, waar je games uit de jaren 90 speelt, zoals Tekken 3. Zo vliegt de tijd voorbij, terwijl de ander jaagt op koopjes of het ene na het andere kledingsstuk past.

Dat schrijft The Paper. De hokjes zijn betiteld als 'opslagplek voor echtgenoten'. Uiteraard zijn ze niet per se voor mannen, maar voor iedereen die een tijdje moet wachten. De eerste bezoekers zijn overwegend positief, al schijnt het binnen de kortste keren bloedheet te worden in de glazen hokjes. 

De gameruimtes zijn op dit moment helemaal gratis, maar dat zal niet zo blijven. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk QR-codes op de deur komen die met een smartphone gescand kunnen worden. Vervolgens betalen gebruikers 'een kleine vergoeding' en mogen ze in de glazen kooi naar binnen.