Nieuws

Amsterdamse VR-studio krijgt 1 miljoen euro investering

14 juli 2017 18:27

Het Nederlandse Force Field VR, de grootste VR-studio van Europa, heeft een investering van 1 miljoen euro gekregen.

Force Field fuseerde vorig jaar met het tevens Nederlandse Vanguard Games. Daarmee werd Force Field in één keer de grootste VR- en AR-studio van Europa. Force Field maakte al Oculus Rift-game Landfall en Gear VR-game Term1nal, en daarnaast VR-visualisaties voor onder meer Audi. Force Field kwam bij toeval in contact met Oculus, en werkt nu met het Facebook-bedrijf samen. Donderdag kwam nog het gerucht naar buiten dat Oculus aan een draadloze VR-headset zou werken die volgend jaar verschijnt.

“Het afgelopen jaar heeft Force Field een leidende positie weten te bemachtigen in de snelgroeiende markt voor VR en AR”, zegt mede-oprichter Arthur Houtman over de nieuwe investeringsronde van 1 miljoen euro. “De volgende jaren willen we onze voorsprong in twee strategische richtingen vergroten: met de ontwikkeling van high-end locatie-gebaseerde VR en door een aantal nieuwe VR-titels voor de thuismarkt de maken.”

In 2016 maakten we een reportage bij Force Field. "We zijn er heilig van overtuigd dat VR de toekomst is, met name voor games", zei Force Field mede-oprichter Martin de Ronde toen. "Op een geven moment hebben we de knoop doorgehakt: we gaan niet meer het één of het ander doen, we gaan ons uitsluitend focussen op VR. Als je ergens goed in wil worden dan moet je je specialiseren, daarom hebben we die overstap gemaakt."

Volg ook het Bright YouTube-kanaal voor meer video's over VR en AR.