Nieuws

Dit gaat Casey Neistat doen voor CNN

5 juli 2017 17:45

Vlogger Casey Neistat geeft een voorproefje van zijn nieuwsshow, een gevolg van de overname van zijn startup door CNN.

Update: Casey Neistat is een van de sprekers op onze Bright Day in Utrecht, op zondag 19 november. Koop hier je kaartjes! Casey is inmiddels gestart met proefuitzendingen van zijn nieuwsshow Beme op YouTube.

Casey Neistat, een van de populairste YouTubers ter wereld, heeft vandaag een voorproefje gegeven van de nieuwsshow waarvan hij een van de presentatoren is. De show wordt gemaakt door het voormalige team van Beme, de sociale app van Neistat die door CNN is overgenomen. Die app is verdwenen, maar de naam leeft voort, te beginnen met Beme News.

In zijn vlog legt Neistat uit dat Beme News in eerste instantie 4 dagen per week wordt uitgezonden op YouTube, om uiteindelijk te groeien naar 7 keer. Het programma zal niet per se draaien om breaking nieuws en niet politiek gekleurd zijn (veel Amerikaanse media zijn dat wel). De stijl past meer bij YouTube dan de huidige actualiteitenprogramma's.

Dat is te zien in onderstaand voorproefje. Nieuws wordt gepresenteerd in een studio die aan die van Neistat doet denken: beetje houtje-touwtje, tape en handwerk. Het ziet er bewust niet gelikt uit en de hele redactie wordt betrokken. Dat maakt dat die redactieleden direct ook weer een soort personages van een vlog worden, een boeiende aanpak.

Neistat zegt dat hij wil dat Beme groter wordt dan hij zelf, en zal daarom ook lang niet alles presenteren. Naast nieuws wil Beme ook onderzoeksjournalistiek gaan bedrijven en sport, mode en cultuur verslaan. Ook fijn: de vlog van Casey blijft gewoon bestaan en staat totaal los van het hele Beme-verhaal. Zijn YouTube-kanaal heeft inmiddels 7,5 miljoen abonnees.

In een podcast geeft Neistat uitgebreid uitleg over de plannen.

Neistat komt naar Bright Day in Utrecht

Wil je Casey Neistat in het echt zien? Kom dan naar onze Bright Day dit najaar in Utrecht, waar hij op de zondag de hoofdspreker is.

Lees ook ons achtergrondartikel: Casey Neistat: van vlogger tot nieuws-anchor