Nieuws

Game-limiet van 1 uur per dag voor Chinese kinderen

4 juli 2017 16:22

De Chinese internetgigant Tencent laat kinderen de populaire game Honor of Kings nog maar 1 uur per dag spelen.

De multinational Tencent, een van de grootste techbedrijven ter wereld en eigenaar van de in China immens populaire sociale platforms QQ en WeChat, heeft ook een gigantische game-afdeling. Alleen de game Honor of Kings heeft volgens Tencent al meer dan 200 miljoen maandelijkse gebruikers, waaronder veel kinderen.

Volgens Reuters maken veel ouders en leraren zich zorgen over de verslavingsfactor van de game. Onder deze druk heeft Tencent zichzelf belemmeringen opgelegd. Vanaf vandaag mogen kinderen onder de 12 jaar nog maar een uur per dag deze app gebruiken. Kinderen tussen de 12 en 18 jaar moeten na twee uur het scherm wegleggen. Naast de limiet komt er ook een anti-verslavingsprogramma, dat spelers blokkeert die te veel gamen.

Disney's Circle

Het is ongebruikelijk dat een game zelf beperkingen oplegt aan zijn gebruikers. Er zijn wel verschillende tools voor ouders om het game- en internetgedrag van hun kinderen aan banden te leggen. Zo heeft Disney met Circle een module waarmee ouders de tijd dat kinderen internetten of een apparaat gebruiken kunnen beperken. We testten de Circle onlangs in Bright TV:

Abonneer je op het Bright YouTubekanaal