Nieuws

'Airbnb gaat ook luxe huizen aanbieden'

30 juni 2017 13:30

Airbnb werkt aan een speciaal label voor verhuur van huizen met extreme luxe.

Wat ooit begon als het aanbieden van een luchtbedje (AirBed and Breakfast) in de woonkamer, is steeds meer een sjieke variant van Booking.com aan het worden. Airbnb onderzoekt de mogelijkheid om via een extra label (werknaam: Airbnb Lux) klanten beter te voorzien van dure, luxe overnachtingsplekken. Dat meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

Eind dit jaar zou de test in een aantal steden moeten beginnen, met als doel het label daarna wereldwijd uit te rollen. Om in aanmerking te komen voor dit label moet een huis of appartement gekeurd worden door iemand van Airbnb. Die kan beoordelen of het huis daadwerkelijk een mansion en het appartement wel een penthouse, beschrijft Bloomberg. Voordeel voor het bedrijf is dat het meer geld verdient op de duurdere boekingen.

Kieskeurige consument

Op dit moment heeft Airbnb al een label genaamd Airbnb Select. Hierbij worden het huis en de host ook aan controles onderworpen, om te zien of bijvoorbeeld de haardroger wel werkt en het beddengoed fijn is. Dat is vooral gericht op de meer kieskeurige consument; niet op luxe slaapplekken, zoals dit nieuwe label. Eerder dit jaar nam het bedrijf het Canadese Luxury Retreats over, een platform met 4000 villa's en vakantiehuizen. Op dit moment zijn die huizen nog niet via Airbnb te boeken.

Enkele suggesties

Airbnb heeft het nieuwe label nog niet bevestigd. Mocht Nederland worden meegenomen in het label, dan hebben we wel alvast wat suggesties. Zoals deze designerswoonboot op de Amsterdamse Amstel à 379 euro per nacht. Of dit oude spoorhuis in Santpoort-Noord voor 425 euro per nacht.