Duitser liep 2200 km om Pokémon Go uit te spelen

Duitser liep 2200 km om Pokémon Go uit te spelen

28-06-2017 14:03 Laatste update: 26-04-2018 19:45

De 41-jarige Duitser Thorsten Bauer heeft Pokémon Go helemaal uitgespeeld (en dat zonder te betalen).

Bauer heeft 40 levels gespeeld en alle Pokémons gevangen, iets waar hij een jaar mee bezig is geweest, schrijft de Duitse krant BILD. Pokémon Go was de hype van de zomer van 2016. IT-specialist Thorsten speelde na zijn werk, in het weekend en op vakantie. Minstens een uur per dag en in het weekend soms een hele dag, samen met vrienden die het spel ook speelden.

Bij elkaar opgeteld heeft hij 802 uur Pokémon Go gespeeld. Dat staat gelijk aan 34 dagen achtereen gyms zoeken, eggs veroveren en coins verdienen, waarvoor hij ruim 2200 kilometer heeft gelopen. 

Gamen in plaats van drinken

Al in de herfst van vorig jaar waren veel spelers op het spel uitgekeken. Ook voor Thorsten had het niet veel gescheeld of hij was gestopt. "Toen de temperatuur omlaag ging, moest ik mezelf wel even motiveren om naar buiten te gaan", vertelt hij aan Bild. Maar hij ging door, weer of geen weer. "Om één simpele reden: ik had er veel te veel lol aan om te stoppen", zegt hij. "Ik had mijn zaterdagavonden in de kroeg kunnen doorbrengen, waar ik 40 euro uit zou geven aan drank. Maar ik koos voor Pokémon Go. En ik had minstens zoveel lol als al die cafégangers."

Jubileum vieren

Thorsten schat dat er ongeveer 1000 mensen in heel Duitsland zijn die net zover zijn gekomen als hij. "Maar die hebben ervoor betaald", zegt hij, verwijzend naar de illegale handel in accounts waardoor veel 'fans' heel ver kwamen. Nu hij klaar is met alle levels kijkt hij reikhalzend uit naar 13 juli, de dag waarop het spel in Duitsland uitkwam. Dan kan hij de verjaardag van zijn favoriete spel vieren, natuurlijk door samen met andere fans een speciaal bonusspel te spelen.