Nieuws

Nintendo kondigt Classic Mini: SNES aan

26 juni 2017 18:59

De Classic Mini: SNES is de nieuwe mini-variant van Nintendo's klassieke spelcomputer. Hij heeft 21 SNES-games, waarvan er eentje nooit eerder is uitgebracht.

Mensen zijn nog steeds boos op Nintendo over de NES Classic Edition die eind 2016 verscheen. Niet vanwege de release op zichzelf, maar vanwege het beperkte aanbod van de remake van Nintendo's allereerste spelcomputer. Het apparaat was in Nederland bijkans in een dag overal uitverkocht en nieuwe leveringen schitterden door afwezigheid. Dat Nintendo ook met een klassieke mini-versie van de SNES zou komen, stond eigenlijk al vast en de kans is groot dat ook de Nintendo 64 een vergelijkbare, nostalgische metamorfose zal ondergaan. 

In Amerika komt de SNES Classic Edition voor 80 dollar op de markt op 29 september. Op die datum zal het apparaat ook bij ons voor een vergelijkbaar bedrag in euro's verkrijgbaar zijn. In Nederland zal het apparaat overigens onder de veel minder handige naam Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System door het leven gaan.

Hamvraag is natuurlijk of Nintendo deze keer wel genoeg spelcomputers weet te leveren. Een ijzersterke troef is dat bij de 21 meegeleverde spellen het nog nooit eerder uitgebrachte Star Fox 2 zit, voor veel verstokte Nintendo-fans al direct een reden om het apparaat te gaan pre-orderen. 

De volledige lijst van games die bij de mini-SNES worden geleverd:

Contra III: The Alien Wars
Donkey Kong Country
EarthBound
Final Fantasy III
F-ZERO
Kirby Super Star
Kirby’s Dream Course
The Legend of Zelda: A Link to the Past™
Mega Man X
Secret of Mana
Star Fox
Star Fox 2
Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting
Super Castlevania IV
Super Ghouls ’n Ghosts
Super Mario Kart
Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars
Super Mario World
Super Metroid
Super Punch-Out!!
Yoshi’s Island

Bekijk ook het Bright TV-item van november over de Nintendo Classic Mini:

Volg ook ons YouTube-kanaal