Nieuws

Eerste waterpark voor mensen met een beperking

29 juli 2017 00:05

De inzet op zintuigen in dit waterparadijs voor gehandicpaten is ook leuk voor bezoekers zonder beperking.

Wie gehandicapt is, leeft met beperkingen. Sommige van die beperkingen zijn niet het eigen lichaam, maar komen doordat er niet voor de minderheid ontworpen en gebouwd wordt. Voor wie in een rolstoel zit is niet kunnen lopen het echte probleem, maar komt daar het niet kunnen gebruiken van auto’s, kleding, en dergelijke bij. Het nieuwe Amerikaanse waterpark Morgan’s Inspiration Island is juist gemaakt voor gebruikers met een lichamelijke of verstandelijke handicap. Dat blijkt geen nadelen voor de bezoekers zonder beperking te hebben. Het motto is “meedenken in plaats van uitsluiten”.

Morgan’s Inspiration Island in San Antonio, Texas, is ‘s werelds eerste waterpark voor rolstoelgebruikers. Er zijn zes grotere attracties, waaronder een wildwaterbaan waar je met je rolstoel in kunt. Bedenk je eens in dat je in een rolstoel bovenaan een glijbaan staat. Scary! Daarnaast is er een warmwaterhoek voor bezoekers die gevoelig zijn voor temperatuur. En stil water voor mensen die niet tegen lawaai kunnen. Wie wil dat nou niet?

Srin Madipalli heeft het park getest en zegt: “Toegankelijkheid is vaak een extra of iets wat achteraf toegevoegd wordt, maar hier is echt alles doordacht. De high-tech is tof. Het laat een briljant niveau van inleven in individuele behoeften zien.” De reguliere lift om het zwembad in getakeld te worden heeft weinig met plezier te maken, in dit park is het gelukt de gehandicaptenvoorzieningen fun te maken. Ondanks de kosten van 17 miljoen dollar is de toegang gratis, mits je een beperking hebt.

Lees ook: Video: Disney geeft sneak peek van Star Wars Land