Nieuws

Oordopjes met noise-cancelling van B&O

19 juni 2017 14:27

Bang & Olufsen komt met een paar noise-cancelling oordopjes. Voor wie comfortabel wil vliegen, zonder een groot apparaat op het hoofd.

Dé aankoop voor wie meer dan 8 uur per jaar in een vliegtuig zit: een noise-cancelling koptelefoon. Een headset die constante ruis kan filteren, waardoor je of in bijna stilte of met een beetje muziek je ergernis kan richten op de beperkte beenruimte in plaats van de herrie om je heen.

De meeste aanbevolen koptelefoons in deze categorie zijn over-the-ear types. Logisch, want de oorschelp sluit het hele oor af, waardoor er al het een en ander aan geluid wordt gefilterd. Maar vooral is de druk van het apparaat op je hoofd geen probleem gedurende meerdere uren, terwijl een hoofdtelefoon die op je oren drukt na een tijdje pijn gaat doen. Maar omdat niet iedereen er uit wil zien alsof hij op de bouwplaats aan het werk is, zijn er andere opties. De nieuwe Beoplay E4-oordopjes van het Deense Bang & Olufsen gaan voor de prijs van meest subtiele, want je ziet ze bijna niet.

Met een gebaar is het geluid te blokkeren of wordt het systeem uitgezet. Op de accu werkt de noise cancelling 20 uur, maar als hoofdtelefoon werkt de E4 nog steeds als het batterijtje al leeg is. De Beoplay E4 verschijnt alleen in het zwart en kost 249 euro.

Bekijk ook onze vergelijking van drie over-the-ear headsets met ruisonderdrukking van Sony, Sennheiser en Bose.

Subscribe op ons YouTube-kanaal