Nieuws

Cars 3 is de eerste Pixar-film voor 4D-cinema's

16 juni 2017 18:51

Cars 3 wordt de eerste Pixar-film die in 4DX-formaat te zien zal zijn, met beweging, wind, regen en zelfs geur.

Cars 3, vanaf 12 juli in Nederland bioscopen, wordt de eerste Pixar-film die in 4DX-formaat te zien is. Dit filmformaat is bedoeld voor 4D-bioscopen die van films een pretparkervaring maken, met bewegende stoelen, wind- en water-effecten en zelfs geur. Zo blijft er een goede reden om naar de bioscoop te gaan.

Cars 3 komt beschikbaar in 348 4DX-bioscopen in 48 landen. Daar zit Nederland helaas nog niet bij: Pathé kondigde onlangs wel aan dat het de eerste Nederlandse 4DX-zaal in 2018 zal openen. De locatie is nog niet bekend. In Parijs konden wij onlangs al zo'n 4DX-zaal ervaren, en dat is het wachten waard:

Cars 3 draait overigens opnieuw om de avonturen van pratende racewagen Lightning McQueen. Die krijgt concurrentie van een snellere, modernere auto met een aerodynamisch ontwerp. Het is nog steeds niet helemaal duidelijk of er ook mensen in het Cars-universum zijn, en zo niet hoe de auto's dan ontstaan en wie zich met de aerodynamica bemoeit. Voor het verhaal van de film doet die discussie niet per se ter zake.