Nieuws

Logitech-beveiligingscamera kan ook op je raam of in het stopcontact

13 juni 2017 09:01

Logitechs beveiligingscamera Circle 2 verschijnt in bedrade en draadloze versie, en is op meerdere manieren op te hangen.

Logitech heeft zojuist zijn nieuwe bewakingscamera Circle 2 aangekondigd. De camera is neer te zetten of aan de muur op te hangen, maar er zijn ook speciale mounts voor aan het raam of in het stopcontact. De kleine Circle 2 heeft een 180-graden-camera en aan de onderkant zit een connector. Daarmee sluit je hem aan op de verschillende mounts, of op een batterijdeel voor de draadloze versie. De Circle 2 is weersbestendig en is ook buiten te plaatsen. De accuduur bij gemiddeld gebruik is drie maanden.

De Circle 2-camera's filmen in full-hd en bieden nog geen 4K-resolutie, zoals de nieuwe concurrent Nest IQ. Gebruikers kunnen volgens Logitech 'een onbeperkt aantal' camera’s toevoegen en ze via een app bedienen of de beelden bekijken. De camera biedt 'smart alerts', meldingen bij het detecteren van personen of huisdieren. Ook kun je instellen dat de camera alleen een melding stuurt als er een beweging in een bepaalde zone wordt gedetecteerd. Meeluisteren en terugpraten is ook mogelijk via de camera.  

Amazon Alexa en Apple HomeKit

Er zijn verschillende opties voor de cloudopslag van de beelden. T erugkijken van de beelden van de laatste 24 uur is gratis. Toegang tot de beelden van de laatste 14 dagen kost 3,99 euro en voor die van de laatste 31 dagen kost 9,99 euro.

De Circle2-camera’s ondersteunen ook Amazons spraakassistent Alexa, bijvoorbeeld voor het starten van een opname. Ook Apple Homekit wordt ondersteund. Zo kun je de bewegingsdetectie gebruiken om slimme lampen automatisch aan te laten gaan, of bepaalde functies via Siri met spraakcommando's bedienen. De Circle 2 is ook te bedienen via Logitechs slimme Pop Home-knoppen: door meerdere keren kort of lang te drukken op de knoppen zet je bepaalde functies aan of uit.

De versie van de Circle 2 met draad kost 199 euro, de draadloze versie kost 299 euro. De extra mount voor op het raam kost 39 euro, die voor in het stopcontact kost 29 euro. Als accessoires zijn er onder meer een waterdichte kabel van 5 meter en een extra batterij verkrijgbaar.

Onlangs testten we in Bright TV de buitencamera's Nest Outdoor en Netatmo Presence:

Meer smarthome-video's? Volg ons YouTube-kanaal