Nieuws

Ubisoft komt met Beyond Good & Evil 2 en Mario-game

13 juni 2017 09:00

Ubisoft werkt na 14 jaar nog wel degelijk aan deel twee van Beyond Good & Evil. Ook de Nintendo Switch-game 'Mario + Rabbids' werd getoond.

Zoals dat gaat bij gamebeurs E3, was al ook van Franse uitgever Ubisoft al grotendeels bekend wat het zou laten zien. Far Cry 5, dit keer op het Amerikaanse platteland, werd een paar weken geleden al aangekondigd. En Assassin’s Creed Origins neemt de speler mee naar het ontstaan van de huurmoordenaar in het oude Egypte, en werd zondag bij de Xbox-presentatie al getoond.

Beyond Good & Evil 2

Net als ieder jaar werden voor de presentatie van Ubisoft door fans en journalisten grappen gemaakt over Beyond Good & Evil 2. Het vervolg op de liefdevol maar commercieel matig ontvangen game uit 2003 gaf in 2008 zijn eerste teken van leven, maar daarna bleef het vrijwel stil.

Tot vannacht, toen Ubisoft een prachtige trailer voor Beyond Good & Evil 2 toonde. De game speelt zich af voor het eerste deel, in een multi-etnische wereld vol pratende dieren, vliegende auto’s en ruimtepiraten. Hoofd-ontwikkelaar Michel Ancel spreekt van een “naadloze online speeltuin” waar je alleen of met vrienden zo’n ruimtepiraat speelt. Wanneer de game verschijnt is nog niet bekend – dat zou nog best eens jaren kunnen duren. Maar we zijn dolblij dat de game nog levend en wel is.

Mario + Rabbids: Kingdom Battle

Ubisoft ging samen met Mario-bedenker Shigeru Miyamoto dieper in op Mario + Rabbids: Kingdom Battle. In die Nintendo Switch-game verschijnen Nintendo-personages als Mario, Luigi en Peach zij aan zij met de gestoorde konijnen van Ubisoft. Het is een rpg, waarin Mario samen met de konijnen het kleurrijke Mushroom Kingdom verkent en in beurtelingse gevechten vijanden moet verslaan. Een vreemde combinatie, maar het resultaat ziet er verrassend leuk uit. Mario + Rabbids: Kingdom Battle verschijnt op 29 augustus voor Nintendo Switch.

Elijah Wood, piraten en auto’s

Ook kondigde Ubisoft de piratengame Skull & Bones aan, een spirituele mulitplayer-opvolger van Assassin’s Creed: Black Flag, maar dan zonder de assassins.

VR-game Transferrence wordt ontwikkeld door het productiebedrijf van acteur Elijah Wood, die ook in de game speelt. Het mysterieuze verhaal draait om een onderzoeksprogramma naar hersengolven uit de jaren ’90. Transferrence verschijnt begin 2018 voor VR-systemen.

In The Crew 2 kunnen spelers vanaf begin 2018 op PlayStation 4, Xbox One en pc. in een grote open wereld weer aan de slag met auto’s, motoren, boten, helikopters en meer in steden als San Francisco en New York.

Voor smartphones kondigde Ubisoft mobiele game South Park: Phone Destroyer aan. En South Park console-game The Fractured But Whole verschijnt op 17 oktober voor PS4, Xbox One en pc.

Like Bright op Facebook voor meer video's en behind the scenes bij gamebeurs E3.