Nieuws

'Anthem is nu al dé highlight van gamebeurs E3'

12 juni 2017 19:10

Anthem is de nieuwe game van Mass Effect-makers BioWare en ziet er absurd goed uit.

Een verrassende afsluiter bij de Microsoft-persconferentie zondagnacht op de gamebeurs E3: geen Halo 6, geen nieuwe Fable, maar Anthem: een multiplayer co-op actie-RPG van BioWare en Electronic Arts. De game verschijnt volgend jaar ook voor pc en PlayStation 4, maar moest toch voor het grote vuurwerk zorgen aan het einde van de Xbox One-show. Toegegeven: de game zag er waanzinnig goed uit, draaiend op een Xbox One X, in 4K en met alle grafische toeters en bellen aangevinkt.

Door sommigen is het nieuwe spel, dat in 2018 verschijnt, al tot 'de game van de beurs' gedoopt. Dat had vooral te maken met de ongelofelijke mooie, kleurrijke beelden en de soepele gameplay. Spelers kruipen in een exo-suit en reizen 'beyond the wall' om als een soort bountyhunters klussen te klaren. Dat doe je samen met nog een, twee of drie andere spelers.

Als Ironman vlieg je oppermachtig door de wereld, maar je duikt net zo makkelijk onderwater om als een menselijke onderzeeboot je route af te leggen. De game speel je vanuit de derde persoon en de nadruk ligt op schietactie en het vergaren van betere uitrusting en wapens. Inderdaad, dit klinkt erg als Destiny, al lijkt Anthems wereld een stuk meer open. Over één ding kunnen vriend en vijand het eens zijn: het spel oogt wel heel erg mooi. 

Volg Bright voor meer gamenieuws vanaf E3

Bright is op de grote gamebeurs E3 in Los Angeles deze week. Volg ons op Facebook, Twitter en YouTube voor meer updates en video's vanaf de beurs.