Nieuws

Met dit instrument maak je muziek met je smartphone

9 juni 2017 13:06

Het nieuwe touch-instrument Seaboard Block is een keyboard/drumpad voor telefoons en tablets.

Roli bracht vorig jaar al het modulaire muzieksysteem Blocks uit. Die lichtgevende drumpads en koppelbare knoppenbalken laten je muziek maken door op je telefoon of tablet samples en geluiden uit te kiezen, en op het drumpad melodie├źn te drummen en te vegen.

Maar het kleine pad leende zich vooral goed voor beats, en daarom komt Roli nu ook met een Block-versie van zijn Seaboard. Een nogal vreemd instrument dat het midden houdt tussen een keyboard en een drumpad. Je kan erop spelen zoals op een keyboard, maar de toetsen drukken niet in. Wel kan je tijdens het spelen slepen om zo de toon te veranderen, wat hele nieuwe mogelijkheden oplevert.

Modulair systeem

Omdat Blocks een modulair systeem is, kun je meerdere Seaboards aan elkaar koppelen. Elk Seabord heeft vier magnetische Blocks DNA-connectoren, waarmee ze aan drumpads, controllers maar ook aan andere Seaboards gekoppeld kunnen worden. Je kan zelfs instellen dat twee Seabords in het verlengde van elkaar anders functioneren dan twee Seabords die haaks op elkaar zitten. Dat maakt het een bijzonder veelzijdig instrument dat elektronische muziek op een hele analoge manier benadert.

De Seaboard Block is een stuk kleiner dan de grotere Seabords die eerder verschenen. De Seaboard Block kost 329,95 euro, waar de goedkoopste reguliere Seaboard 699,95 euro kost, en het grootste model zelfs 3.299,95 euro.

Meer muziekgadgets:

Maak van alles een instrument met Dadamachines

Nu te koop: modules om muziek te maken zonder instrumenten

Deze wearable laat je luchtgitaar spelen met geluid