Nieuws

Nieuwe Pokémon-games voor Nintendo Switch en 3DS

8 juni 2017 18:31

Nintendo en The Pokémon Company hebben nieuwe Pokémon-games onthuld. De Nintendo Switch krijgt dit najaar Pokkén Tournament DX.

Pokkén Tournament DX verschijnt 27 september aanstaande op de Nintendo Switch. Pokkén Tournament verscheen in 2015 in de arcadehallen en in 2016 op de Wii U. Het knokspel combineert verschillende Pokémon-personages met gameplaymechanieken uit de Tekken-serie. De Switch-versie huisvest alle content uit de eerdere versies aangevuld met nieuwe personages en spelmodi.

Gelijktijdig met de lancering van Pokkén Tournament DX verschijnen de klassiekers Pokémon Gold & Silver op de Virtual Console van de Nintendo 3DS. Pokémon Gold en PokémonSilver werden oorspronkelijk op 21 november 1999 in Japan geïntroduceerd als de tweede reeks titels in de Pokémon-serie. Deze spellen, die debuteerden als Game Boy Color-titels in Japan, worden aangepast tot Virtual Console-versies dat zij net zo op het scherm gaan verschijnen als toentertijd op de Game Boy Color. Nostalgie deluxe, dus. 

Voorts zijn Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon voor de Nintendo 3DS aangekondigd. Het betreft updates van de bestaande Sun en Moon-games. De games kennen dezelfde speelwereld maar met een alternatief verhaal. Bovendien doen er nieuwe Pokémon hun intrede. Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon verschijnen 17 november voor de handhelds van Nintendo.

Pokkén Tournament DX voor Nintendo Switch is in ieder geval speelbaar op de E3-gamebeurs in Los Angeles volgende week. Bright is aanwezig op de E3 en doet verslag. Volg ons op Facebook, Twitter en YouTube om de updates niet te missen.