Nieuws

Kwaliteitskoffie uit cupjes van startup uit Deventer

18 juni 2017 13:36

GloriousCaps is een hoogwaardig alternatief voor Nespresso-cupjes, uit Deventer.

Superhandig zo’n Nespressomachine. Maar ik vind de koffie niet lekker. Dan ga ik toch maar weer aan de gang met mijn bonenmaler en percolator. Vieze handen, prut in de wasbak en er 5 minuten naast blijven staan. GloriousCaps uit Deventer belooft de beste koffie in cups voor in de Nespressomachine. Zou ik met deze betere koffie toch weer voor het gemak van Nespresso kunnen vallen?

“De kwaliteit van koffie kan beter, veel beter”, zegt Thijs ten Bokkel Huinink van GloriousCaps. “Mensen zijn gewend geraakt aan erg donker gebrande koffie die vooral verbrand en houterig smaakt. Er is een alternatief: specialty coffee, dat de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen, maar dat is alleen nog niet zo bij cupjes.” Met GloriousCaps wil hij aantonen dat cupjes ook veel beter kunnen smaken door het gebruik van specialty coffee.

Direct trade

De koffies worden ontwikkeld in samenwerking met kleine kwaliteitbranders uit Europa. Deze branders doen in de meeste gevallen aan direct trade; direct bij de boer kopen met de intentie om een meerjarige relatie aan te gaan. Eerlijk, beter, en het houdt de prijs van zo’n speciale koffie gelijk aan die van een gewoon cupje. De website GloriousCaps.nl is nog niet online, maar bestellen kan per mail op info@datzelfde adres. "Ik heb nu een mooie Colombia beschikbaar, geschikt voor espresso en lungo," zegt Thijs. ​Nespresso, what else? Nou George, proef dit eens.