Nieuws

Nieuwe VanMoof zit binnen seconden op 32 km/u

6 juni 2017 10:50

VanMoof geeft zijn Electrified S een upgrade. De nieuwe versie van de e-bike heeft een 'turbo booster'.

Dankzij deze knop zit de elektrische fietser in een paar seconden op de topsnelheid van 32 kilometer per uur, belooft het Amsterdamse fietsmerk VanMoof De nieuwe versie van de Electrified S, die vanaf volgende week dinsdag verkrijgbaar is, gaat 2998 euro kosten.

De turbo booster moet er volgens Ties Carlier, medeoprichter van VanMoof, toe leiden dat e-bikes van hun saaie imago afkomen. "Wij wilden het gevoel dat je krijgt van bijvoorbeeld de ludicrous mode in een Tesla, naar de Electrified S brengen." Gevaarlijk om opeens zo snel te gaan? Volgens Van Moof zal de turbo booster onder meer van pas komen bij steile hellingen en stevige tegenwind.

In vergelijking met de eerste versie van de Electrified S gaat bovendien de actieradius in de hogere standen omhoog. De maximale afstand die je in de economy modus met de e-bike op één accu kunt fietsen blijft 120 kilometer.

Compactere versie in 2018

Onlangs presenteerde het Amsterdamse fietsmerk ook een nieuwe e-bike in Japan. Dat model, de Electrified X, is compacter dan de Electrified S en komt pas volgend jaar in Nederland beschikbaar.

Volg het Bright YouTube-kanaal voor meer over elektrische fietsen.