Nieuws

Video van de dag: Need For Speed Payback

3 juni 2017 23:39

EA-studio Ghost Games heeft Need for Speed Payback aangekondigd. De trailer heeft een hoog Fast & Furious gehalte, inclusief cheesy oneliners.

Met 22 delen mag Need for Speed zich met recht één van de meest succesvolle gamefranchises ter wereld noemen. In 2015 kreeg de game de zoveelste reboot en nu, twee jaar later, heeft de franchise zich duidelijk laten inspireren door The Fast & The Furious-films.

De subtitel Payback is wat dat betreft veelzeggend voor het verhaallijn achter de singleplayer, al kun je je afvragen in hoeverre een verhaal daadwerkelijk werkt bij een racespel. Hoe dan ook, de makers beloven een explosief avontuur "boordevol intense heist-missies, races op het scherpst van de snede, ongelooflijke politie-achtervolgingen en epische momenten." 

Drie personages

In de game, dat zich afspeelt in de onderwereld van Fortune Valley, speel je drie afzonderlijke personages die worden verenigd door een zoektocht naar wraak op The House, een misdaadkartel die de casino's, criminelen én politie in de stad in de zak heeft. De drie speelbare personages zijn Tyler, de Racer; Mac, de Showman; en Jess, de Wheelman en alle drie trachten ze het respect van de onderwereld te verdienen. Auto's ombouwen, upgraden en tunen tot supercars, en het gokken op eigen races zijn twee belangrijke spel-elementen in NFS: Payback.

Natuurlijk probeert EA gamers te verleiden voor een voorintekening. Spelers die het spel pre-orderen, ontvangen het Need for Speed Payback Platinum Car Pack en krijgen na de release direct toegang tot vijf unieke aangepaste en getunede iconische wagens, allemaal met de exclusieve Platinum Blue Tire Smoke. Dit Car Pack bevat: de Nissan 350Z (2008), de Chevrolet Camaro SS (1967), de Dodge Charger R/T (1969), de  Ford F-150 Raptor (2016) en de Volkswagen Golf GTI Clubsport (2016). Need for Speed Payback is vanaf 10 november wereldwijd verkrijgbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. 

Miniatuurvoorbeeld