Nieuws

Kreeft voorspelt uitslagen eSports-toernooi World of Tanks

27 mei 2017 14:19

In Moskou vindt het WK in de game World of Tanks plaats. Twaalf teams strijden om een prijzenpot van 300.000 dollar. Kreeft Tomato doet voorspellingen over de winnaars.

De free-to-play game World of Tanks kent momenteel 110 miljoen geregistreerde spelers op de pc. Inderdaad, honderdtien miljoen. En dan te bedenken dat het spel ook nog beschikbaar is voor consoles en mobile devices. World of Tanks bestaat nu 7 jaar en blijft ongekend populair. In Rusland alleen al wordt het spel door miljoenen gespeeld, ongeveer 50% van de mannelijke populatie speelt het gratis spel.

Sinds 2012 is World of Tanks ook een eSports-titel en met succes. Ontwikkelaar Wargaming houdt talloze eSports-events. Op dit moment vinden de play-offs plaats van de World of Tanks The Grand Finals 2017 in Moskou en Bright is ter plaatse. 12 teams met in totaal 96 spelers, uit vier regio's over de hele wereld strijden om de eer en een deel van de prijzenpot van in totaal 300.000 dollar. Je kunt de play-off wedstrijden nu (!) live volgen via twitch en via hetzelfde kanaal morgen de Grand Finals bekijken.

Al hebben zesduizend fans een kaartje gekocht om fysiek aanwezig te zijn in het VBT Ice Palace. Hilarisch: kreeft 'Tomato' voorspelt voorafgaande aan iedere ronde de beoogde winnaars in een aquarium gevuld met miniatuur tankjes. Het is weer eens wat anders dan Paul de Octopus. 

Miniatuurvoorbeeld