Nieuws

Startup uit Delft maakt hippe scootmobiel

31 mei 2017 12:55

De Scoozy scooter is een slimme scootmobiel waarin je wel gezien wilt worden.

Het is tijd om de scootmobiel serieus te nemen. Met al in 2012 maar liefst 250.000 wagentjes in het verkeer, is het een serieuze business. Dat vind ook de YESDelft! startup Scoozy. Vandaag lanceert het zijn hippe alternatief voor de scootmobiel: de Scoozy scooter.

Hij heeft stoere grote wielen met 4x4 aandrijving. Je komt er gewoon door modder heen en tegen heuveltjes op. Alle vier de wielen kunnen sturen, de wielen zijn onafhankelijk geveerd. Dit soort terminologie lijkt wel uit een brochure voor een snelle auto te komen. Er zitten automatische remmen op. Ook de afwezigheid van een stuurkolom maakt Scoozy vele malen veiliger.

Het 4-koppige team achter Scoozy werkte eerder bij het Nuon Solar Team. Ze waren zo zeker van hun nieuwe zaak dat ze een bijzondere test verzonnen: "Wij willen ons met Scoozy niet meten met iemand die gewoon kan lopen. Wij willen ons meten met iemand die extreem goed kan lopen. En daarom gaan we een challenge aan met een freerunner, dwars door het centrum van Rotterdam."

Lees ook: Delftse startup maakt 'Tesla onder de scooters'