Geblinddoekte man speelt Super Mario World binnen kwartier uit

Geblinddoekte man speelt Super Mario World binnen kwartier uit

26-05-2017 11:20 Laatste update: 26-04-2018 20:47

Speedrunners spelen games in recordtempo uit. Deze man gaat een stap verder en doet het met een blinddoek om.

Speedruns zijn een aparte tak van het spelen van games. Door sluiproutes, fouten in het spel en heel veel oefening lukt het speedrunners om games in minuten in plaats van uren uit te spelen. Het huidige record voor Super Mario World staat op 9:45 minuten, maar dat werd gedaan met de ogen open.

Sommige speedrunners gaan nog wat verder door geblinddoekt te spelen. Waarom ook niet: speedruns luisteren vaak zo nauw dat het bijna op spiergeheugen alleen aankomt. Speedrunner Katun24 wist Super Mario World tot nu toe binnen 24:14 minuten uit te spelen zonder te kijken, maar wist zowel zijn persoonlijke als het vorige wereldrecord te verbeteren.

In 13:31.26 seconden wist hij Super Mario World van begin tot het verslaan van Bowser door te spelen, een nieuw geblinddoekt wereldrecord. Bekijk de video en sta versteld: Katun24 speelt moeitelozer, foutlozer en sneller door de game dan een gemiddelde speler zou kunnen zonder blinddoek. Hij doet dat vooral op geheugen en door de luisteren naar geluiden van vijanden en de omgeving. Zo weet hij bijvoorbeeld dat hij een paar seconden na geluid X moet springen.