Microsoft lanceert vernieuwde Surface Pro

Microsoft lanceert vernieuwde Surface Pro

23-05-2017 14:28 Laatste update: 26-04-2018 20:47

De nieuwe Surface Pro is sneller, heeft een langere accuduur en werkt stiller.

Microsoft heeft de nieuwe Surface Pro voorzien van de nieuwste Intel Kaby Lake-processor. Daarmee is het apparaat volgens het bedrijf 20 procent sneller dan de Surface Pro 4. Het nieuwe model biedt keuze uit Intel m3-, i5- en i7-chips.

De modellen met m3- en i5-processor hebben geen ventilator. Daarom zijn ze niet alleen helemaal stil, maar is er ook iets meer plaats voor de accu, waardoor de batterijduur tot 30 procent hoger is dan bij de Surface Pro 4. Microsoft belooft dat de tablet die ook als laptop is te gebruiken 12 uur video kan afspelen op één lading. Het schermformaat is hetzelfde als bij de voorganger: 12,3 inch. 

Surface Pen voortaan los

Het model met i7-chip is wel voorzien van een ventilator. In tegenstelling tot voorgaande modellen wordt de nieuwe Surface Pro niet met de Surface Pen geleverd. Die pen met 4096 drukpunten wordt voortaan los verkocht. De magnetisch aanklikbare toetsenborden met suède bekleding zijn in navolging van de nieuwe Surface Laptop verkrijgbaar in de kleuren platina, bordeauxrood en kobaltblauw. Ook de Surface Pen is er in die kleuren.


De nieuwe Surface Pro is vanaf 15 juni te koop, vanaf 949 euro voor een model met Intel m3-chip, 4GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Hetzelfde model met i5-chip is er vanaf 1149 euro. De duurste uitvoering met i7-chip, 16 GB ram en 1 TB opslag kost 3099 euro.

Surface Studio ook naar Nederland

Daarnaast maakte Microsoft ook bekend dat de Surface Studio, een desktop-pc met een kantelbaar touchscreen, vanaf 15 juni in Nederland te koop is, vanaf 3549 euro. Bekijk ook onze video van een korte demo van de Surface Studio in Amsterdam:

 

Surface Laptop

Microsoft presenteerde onlangs ook al de Surface Laptop, die de concurrentie met de MacBook van Apple moet aangaan. Merijn kreeg in New York al een eerste indruk van de Surface Laptop:


Subscribe op het Bright Youtube-kanaal