Nieuws

Met deze add-on is je Galaxy S8 een Game Boy

19 mei 2017 18:08

De SmartBoy begon als grap, maar nu komt de Game Boy-hoes voor de Samsung Galaxy S8 er echt.

De SmartBoy begon als 1-aprilgrap. Een hoesje met Game Boy-knoppen waar je je smartphone in kan schuiven, en waar je oude Game Boy- en Game Boy Color-games in kunnen. De bovenste helft van je telefoonscherm blijft zichtbaar en door de fysieke knoppen is de bediening als vanouds.

Toen ontwikkelaar Hyperkin de SmartBoy in april 2015 als grap introduceerde, was dat eigenlijk een stiekeme markttest. Het grote enthousiasme was voor Hyperkin reden om het hoesje daadwerkelijk te gaan ontwikkelen. Na werkende prototypes en een ontwikkelaarsversie, die zelf in elkaar gezet moest worden, gaat de SmartBoy nu echt in productie.

Galaxy S8

Helaas is het hoesje voorlopig alleen te koop in de VS en Zuid-Korea. Later deze maand begint de verkoop, met een prijskaartje van 50 dollar. Het hoesje kan overweg met zowel Amerikaanse als Europese Game Boy-cartridges, en kan ook andere games besturen. Die moeten dan wel alleen de bovenste helft van het scherm gebruiken, aangezien de onderste helft is afgeschermd. De SmartBoy heeft een usb-c-poort en is ontworpen voor de Samsung Galaxy S8. Met andere Android-toestellen met usb-c werkt het hoesje mogelijk ook, maar dat werkt misschien niet altijd even goed. De SmartBoy biedt plaats aan schermformaten van 5,2 tot 6 inch.

Lees ook:

Deze gadget werkt met je oude Game Boy-cartridges

Apple Watch is nu ook een Game Boy (met wat moeite)