Nieuws

Apple Watch lijkt geavanceerde glucosemeter te krijgen

19 mei 2017 08:59

Tim Cook is gezien met een geavanceerde glucosemeter voor de Apple Watch. Dat zou een uitkomst zijn voor diabetici.

De Apple-CEO is op de Apple Campus gezien met het apparaat, dat nu nog los van de Apple Watch is. De glucosemeter zou de bloedsuikerspiegel van gebruikers continu bijhouden, op een niet-invasieve manier, meldt CNBC.

Beide zaken zouden een doorbraak zijn voor zowel diabetes-patiënten als mensen die het risico op de stofwisselingsziekte lopen. Het continu bijhouden van de bloedsuikerspiegel geeft een veel completer en stabieler beeld dan een paar maal daags zelf bloedprikken. Bovendien zouden naalden of andere onprettige methoden bij de technologie van Apple niet nodig zijn. Dat is voor alle diabetici vervelend, maar vooral voor kinderen zou het verdwijnen van de dagelijkse prikken een verademing zijn.

"Het is mentaal beangstigend om jezelf meerdere keren per dag te moeten prikken om je bloedsuiker te controleren", zei Cook eerder dit jaar tijdens een toespraak voor studenten. Cook vertelde toen al dat Apple aan een dergelijke meter werkt. Omdat hij constant zicht heeft op zijn huidige bloedsuikerspiegel, zegt de Apple-CEO beter te begrijpen welke invloed eten en drinken daarop hebben. Op die manier kunnen mensen die gevaar lopen diabetes te krijgen, dat afwenden door hun dieet aan te passen.