Apple neemt maker van slaaptrackers Beddit over

Apple neemt maker van slaaptrackers Beddit over

10-05-2017 07:45 Laatste update: 26-04-2018 21:18

Apple koopt het Finse bedrijf Beddit, dat slaapsensoren maakt die werken met apps voor iOS en Apple Watch.

De overname werd in de privacyvoorwaarden van Beddit uit de doeken gedaan. Daarop staat dat de overname rond is en dat het privacybeleid van Apple voortaan wordt toegepast op de data van gebruikers. Apple heeft zelf nog niet gereageerd en ook het bedrag van de deal is onbekend.

Beddit maakt slaaptrackers voor op een matras, die bewegingen registreren. Resultaten van hoe de gebruiker heeft geslapen, staan in een gekoppelde app voor iOS of de Apple Watch.

Wat de plannen van Apple met Beddit zijn, is onduidelijk. Mogelijk werkt het bedrijf aan een eigen slaapsensor. Sinds de komst van de Apple Watch legt Apple de nadruk steeds meer op gezondheidsfuncties, maar het was met de smartwatch nog niet mogelijk om slaap te registreren. Vorig jaar waren daar bij Apple wel plannen voor, schreef Bloomberg toen.

Met Beddits software en data kan Apple zijn eigen slaapsensoren gaan ontwikkelen. Zo'n tracker zou voor Apple niet betekenen meer in te zetten op gezondheid, maar ook op smart home-functies. Met sensoren in je bed maak je de slaapkamer natuurlijk ook direct een stukje slimmer. Het is overigens ook mogelijk dat Apple geen verdere plannen heeft en het bedrijf alleen kocht om zijn medewerkers in huis te halen.