Nieuws

Zelfrijdende Apple-auto gespot in Silicon Valley

28 april 2017 08:53

Apple is gestart met het testen van een zelfrijdende auto op de openbare weg in Californië.

Persbureau Bloomberg publiceerde de foto's van de testauto van Apple, een witte Lexus RX450h. De auto is voorzien van high-end lidar-sensoren, twee radars en meerdere camera's. De sensoren komen van externe leveranciers en zijn niet speciaal door Apple gemaakt, stellen experts. Apple onthoudt zich van commentaar.

Eerder deze maand kreeg Apple van de Californische overheid toestemming om zelfrijdende auto's op de openbare weg te testen met drie auto's. Apple werkt eerst aan het ontwikkelen van eigen software voor zelfrijdende auto's. Het zou nog geen concrete plannen hebben om een eigen auto op de markt te brengen, schrijft Bloomberg.

De autokeuze is niet bijzonder. Ook Google-spinoff Waymo en de startup Zoox gebruiken de Lexus RX450 voor het testen van zelfrijdende technologie in Californië.

Over Apples plannen op autogebied gaan al jaren geruchten. Apple heeft publiekelijk niets losgelaten. In 2016 riep het bedrijf in een brief de Amerikaanse verkeerveiligheidsinstantie wel op om snel met nieuwe veiligheidsregels rond zelfrijdende auto's te komen en om flexibel om te gaan met de voorschriften.