Nieuws

Nintendo lanceert nieuwe handheld 2DS XL

28 april 2017 08:44

Nintendo's nieuwe draagbare spelcomputer, de New Nintendo 2DS XL, verschijnt op 28 juli, in twee kleurencombinaties.

Wie dacht dat de Nintendo Switch de handheld line-up van het Japanse gamebedrijf volledig zou vervangen, heeft het mis. Nintendo heeft zojuist de Nintendo 2DS XL aangekondigd. Op 28 juli is de nieuwe handheld console, die het midden houdt tussen de New Nintendo 3DS XL en de aloude Nintendo 2DS, verkrijgbaar.

Het is vooral een upgrade, aan binnen- en buitenkant. Het is systeem is lichter dan de New Nintendo 3DS XL, maar is wel net zo krachtig qua processor. Het grote scherm heeft dezelfde afmetingen als de New Nintendo 3DS XL, en zoals de naam van het nieuwe systeem aangeeft, kun je games alleen in 2D spelen. Dat is niet erg: de 3D-hype is toch al voorbij.

De New Nintendo 2DS XL is straks verkrijgbaar in de kleurencombinaties zwart met turkoois en wit met oranje. Een ingebouwde NFC-sensor ontbreekt niet, zodat je amiibo-kaarten en -figuurtjes met het systeem kunt gebruiken. Op de New Nintendo 2DS XL kun je in 2D alle games spelen die ooit zijn uitgebracht voor de Nintendo 3DS, New Nintendo 3DS en Nintendo DS.

De lanceringsdatum is niet helemaal toevallig, want op die dag verschijnen ook de games Hey! PIKMIN, Miitopia en Dr. Kawashima’s Duivelse Brain Training. In de VS kost de handheld 149 dollar, dus kans is groot dat de de Europese prijs 149 euro wordt.

Miniatuurvoorbeeld