Nieuws

Call of Duty WWII aangekondigd

26 april 2017 23:11

Activision heeft de game Call of Duty: WWII aangekondigd. De shooter keert terug naar de roots.

Vanavond is Call of Duty WWII gepresenteerd door Activision en Sledgehammer. De game heeft de setting waar fans al jaren om roepen: de Tweede Wereldoorlog. Call of Duty keert daarmee terug naar de roots: het werd ooit groot als WO II-shooter in het kielzog van Medal of Honor van Electronic Arts. Activision en EA bleven sindsdien op shootergebied grote rivalen. 

De game verschijnt op 3 november en kent drie modi: een uitgebreide singleplayer-campagne, een aparte co-op mode met een eigen verhaal en een uitgebreide multiplayer, die uit verschillende spelstanden zal bestaan. De co-op mode zal in ieder geval een zombie-modus kennen, met duitse zombie-soldaten als tegenstanders.

Over de multiplayer is nog weinig bekend, al hebben enkel media al wel voorproefjes gezien. De game zal een progressiesysteem kennen waarbij spelers zich specialiseren in een bepaalde klasse. De grootste mode zal waarschijnlijk de War-modus worden, waarin Axis en Allies het tegen elkaar op mogen nemen in historische gevechten. Tussen de multiplayerpotjes door kunnen spelers elkaar ontmoeten in de 'social space' genaamd Headquarters waar 'interactie en beloningen' te vinden zullen zijn. 

De grootste nadruk lag er tijdens de presentatie op de singleplayer, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor de Amerikaan Ronald 'Red' Daniels, al zal het perspectief ook af en toe wisselen. Zo zal er ook een scène gespeeld worden vanuit het perspectief van het Franse verzet.

De route tijdens de singleplayer-campagne klinkt vertrouwd: de Geallieerden bestormen Normandië en reizen vervolgens langs Frankrijk, België en het Duitse Aken. De makers benadrukken dat je niet langer een supersoldaat bent en dat de gameplay een stuk langzamer en intenser zal zijn. Een paar verdwaalde kogels en je legt al het loodje, althans in de singleplayer. Je zult echt moeten leunen op je teammaten. 

Miniatuurvoorbeeld