Beeld © Matthew Jackson
Beeld © Matthew Jackson
Nieuws

Boze Bose-bezitters: 'koptelefoons bespioneerden'

20 april 2017 09:01

Fabrikant Bose zou bijhouden welke muziek en podcasts bezitters van draadloze koptelefoons luisteren. Die data zou worden doorverkocht.

Door deze informatie van de Bose Connect-app vervolgens te verkopen, maakt Bose inbreuk op de privacy van zijn klanten, zo klaagt één van die klanten, Kyle Zak. Hij heeft daarom een rechtszaak aangespannen tegen de fabrikant van audioapparatuur. “Mensen zetten een koptelefoon op hun hoofd omdat ze denken dat het privé is”, verklaart Zaks advocaat Christopher Dore tegenover persbureau Reuters. “Maar ondertussen kunnen ze zo informatie over zichzelf weggeven die ze helemaal niet willen delen.”

De informatie van de Bose Connect-app wordt onder meer gedeeld met Segment.io, een bedrijf dat op zijn website belooft 'alle klantendata te verzamelen en overal naartoe te sturen'. Bose heeft nog niet op de aanklacht gereageerd.

Miljoenen dollars

Via de rechtszaak hoopt Zak een schadevergoeding van miljoenen dollars te krijgen voor iedereen die een Bose-koptelefoon of -speaker heeft gekocht die samenwerkt met de Connect-app. Zak wil ook dat Bose stopt met het verzamelen van de luisterdata van zijn klanten.