Nieuws

‘Google werkt aan ingebouwde adblocker Chrome’

20 april 2017 08:17

Google wil Chrome voorzien van de optie om alle ‘onacceptabele’ reclame te blokkeren.

Het gaat daarbij om advertenties die in strijd zijn met de richtlijnen van de Coalition for Better Ads, zoals pop-ups, video’s die uit zichzelf beginnen af te spelen en reclames die de complete pagina overnemen voor je de gewenste pagina te zien krijgt.

De adblocker zal zowel beschikbaar komen in de desktopversie als in mobiele browser, meldt The Wall Street Journal op gezag van ingewijden. Google zal de nieuwe feature volgens de zakenkrant binnen enkele weken aankondigen.

Google studeert nog op verschillende scenario’s voor de werking van de adblocker. Eén van de mogelijkheden is om alle advertenties te blokkeren van sites die onacceptabele reclame te vertonen. Het alternatief is om alleen de aanstootgevende commerciële uitingen te blokkeren.

Volgens de bronnen van The Wall Street Journal is de nieuwe functionaliteit een defensieve stap. Door zelf een adblocker aan te bieden hoopt Google – dat voor zijn inkomsten grotendeels afhankelijk is van reclame – de opmars van andere adblockers af te remmen.