Spotify geeft Nederlandse studenten korting

Spotify geeft Nederlandse studenten korting

19-04-2017 05:59 Laatste update: 26-04-2018 21:49

Spotify geeft studenten in Nederland voortaan 5 euro maandelijkse korting op zijn Premium-abonnement.

Spotify's studentenkorting is vanaf vandaag ook in ons land beschikbaar. Spotify Premium kost voor Nederlandse studenten daardoor nog maar 5 euro per maand, in plaats van 10 euro. Volgens de muziekdienst geldt de korting tijdens de gehele studentenperiode. De webdienst Sheer ID checkt of een persoon echt student is.

In de VS bood Spotify deze studentenkorting al langer aan. Daar moeten studenten de korting elk jaar verlengen. Nederland is een van de 33 landen waar de studentendeal vandaag live is gegaan.

Apple Music

Apple biedt sinds afgelopen najaar in Nederland een vergelijkbare korting voor studenten. Apple rekent ook 5 euro per maand in plaats van een tientje. 

Spotify sloot onlangs een deal met Universal Music waardoor artiesten van dat label ervoor kunnen kiezen om nieuwe albums aanvankelijk niet aan gebruikers van de gratis variant van Spotify ter beschikking te stellen.

Spotify heeft meer dan 50 miljoen abonnees, op een totaal van ruim 100 miljoen geregistreerde gebruikers. Apple Music telt ruim 20 miljoen abonnees.