Nieuws

Nieuwe Google Earth biedt scherpere beelden

18 april 2017 20:01

De nieuwe versie van Google Earth voor Chrome-browsers en Android biedt tours, meer 3D-views en extra details.

Google heeft vandaag de nieuwe versie van Google Earth geïntroduceerd. De update is beschikbaar via het web, speciaal voor Chrome-browsers en ook voor Android. Een iOS-versie volgt later. De beelden van veel grote steden en andere belangrijke locaties hebben een flinke upgrade gekregen.

Scherper Street View

Ook is het Street View-beeld in de nieuwe versie haarscherp geworden. Googles algoritmes voor het blurren van gezichten en andere privacygevoelige informatie op Street View werken niet altijd even goed. Zo blijkt Google bij ondergetekende in de straat de AH-boodschappentassen van voorbijgangers te blurren.

Virtuele tours

De nieuwe Google Earth-versie biedt onder de naam Voyager ook tours van bijzondere plekken op aarde, met een interactieve digitale begeleiding van wetenschappers van NASA en andere instituten. Google Earth toont nu ook kaarten met extra informatie van specifieke locaties. Alles wat Google over de planeet weet, is ook toegankelijk voor virtuele ontdekkingsreizigers in de huiskamer.

Weet je het even niet, dan kun je de 'Feeling Lucky'-knop aanklikken en naar een verrassingsbestemming vliegen. Tijdens je virtuele wereldreis kun je foto's nemen en die met anderen delen. Een virtueel reisje naar het Himalaya-gebergte in Earth raden we je zeker aan: het 3D-uitzicht is verbluffend.