Nieuws

Snapchat: 'App is heus niet alleen voor rijke landen'

18 april 2017 08:01

Snapchat ontkent dat ceo van het bedrijf Evan Spiegel zou hebben gezegd dat de app alleen voor rijke mensen is.

Die bewering deed oud-Snap-medewerker Anthony Pompliano in rechtbankdocumenten die vorige week openbaar werden. Pompliano werkte slechts drie weken bij het bedrijf, maar zegt dat hij ceo Spiegel heeft horen zeggen: “Deze app is alleen voor rijke mensen. Ik wil niet dat het populair wordt in arme landen als India en Spanje.” De strategie van Snapchat zou volgens Spiegel alleen gericht zijn op economische groeilanden en daar zouden onder meer India en Spanje niet bij horen, zegt Pompliano tegen de rechter.

Snapchat weerspreekt die aantijging nu fel tegenover Business Insider en de India Times. Een woordvoerder van Snap noemt het citaat van Pompliano “belachelijk”. “Natuurlijk is Snapchat voor iedereen!”, aldus de woordvoerder. “Het is wereldwijd beschikbaar en gratis te downloaden. De woorden zijn geschreven door een ontevreden voormalig werknemer. We zijn dankbaar voor onze Snapchat-gebruikers in India en over de hele wereld.”

Het bedrijf reageert daags nadat de uitspraken van Pompliano in India en Spanje al voor ophef hebben gezorgd. Boze gebruikers in de landen laten de laagste waardering achter voor de app in de Play Store en App Store. “De ceo zegt dat de app niet voor arme landen als Spanje is. Fijn voor hem! Verwijderd”, reageert een Spaanse gebruiker. In de Indiase App Store kreeg de huidige versie van de app 59.292 waarderingen van gemiddeld één ster.