Nieuws

Star Wars Battlefront II biedt ook singleplayer-modus

16 april 2017 14:33

De sequel op Star Wars Battlefront heeft een singleplayer-modus met een nieuw verhaal. De game verschijnt in november.

Electronic Arts en Lucasfilm hebben de releasedatum aangekondigd van Star Wars Battlefront II: 17 november 2017 verschijnt de game op pc, PS4 en Xbox One. Drie studio's werken aan het spel: DICE, Motive en Criterion. "In Star Wars Battlefront II wilden we echt de essentie van heldendom vastleggen en ervoor zorgen dat iedereen in Star Wars een held kan worden,” stelt Matt Webster, executive producer bij Criterion. "Ongeacht of je nu speelt met iconische karakters als Rey of Luke, als trooper in de frontlinie, als gevechtspiloot in epische multiplayergevechten, of dat je je laat meevoeren door een nieuw verhaal dat het gat overbrugt tussen Star Wars: Return of the Jedi en Star Wars: The Force Awakens: je wordt een held in Star Wars Battlefront II."

Lightsabers in singleplayer

De singleplayer-campagne Star Wars Battlefront II voegt een nieuw verhaal toe aan het Star Wars-universum. Het spel speelt zich af in de 30 jaar tussen de verwoesting van Death Star II en de opkomst van de First Order. De singleplayer introduceert Iden Versio, de leider van Inferno Squad, een speciale elite-eenheid van de Galactic Empire, die op de grond even dodelijk is als in de ruimte. Naast Iden ontmoeten en spelen gamers tijdens de campagne ook met andere iconische Star Wars-heroes en -villains, zoals Luke Skywalker en Kylo Ren. En natuurlijk is er ligthsaber-actie.

Miniatuurvoorbeeld

Maximaal 40 spelers

Naast de singleplayer-campagne staat het team van DICE achter het multiplayer-roer. Met modes voor maximaal 40 spelers voert Star Wars Battlefront II de fans door talloze iconische locaties uit de drie tijdperken: prequel, classic en new trilogy, inclusief nieuwe in-game locaties zoals de jungle van Yavin 4, Mos Eisley en Starkiller Base. Spelers kunnen hierbij kiezen uit diverse land- en luchtvoertuigen.

Criterion heeft de ruimtegevechten helemaal opnieuw opgebouwd. "Spelers kunnen achter de stuurknuppel kruipen van de meest iconische schepen in het heelal waarmee ze zigzaggen tussen asteroïdevelden en door imperial dock yards vliegen tijdens cruciale luchtgevechten", aldus Electronic Arts. 

Miniatuurvoorbeeld

Inhaken op The Last Jedi-film

Uiteraard wordt er (commercieel) ingehaakt op de aankomende Star Wars-film: The Last Jedi. Spelers die de Star Wars Battlefront II: Elite Trooper Deluxe Edition pre-orderen krijgen, toegang tot alle door Star Wars: The Last Jedi geïnspireerde pre-order content in Star Wars Battlefront II: The Last Jedi Heroes. 

Miniatuurvoorbeeld