Nieuws

Zoek de verschillen: Ford-babybedje vs Snoo smart crib

12 april 2017 17:35

Ford lijkt de show te stelen met een idee van iemand anders: het slimme babybed Snoo.

Ford haalde deze week het nieuws met een slim babybedje dat zuigelingen in slaapt wiegt door het geluid van een rijdende auto en het licht van passerende verkeerslichten. Het idee komt uit de koker van de Spaanse tak van Ford. Oorspronkelijk bedoeld om buzz mee creëren rond zijn merk kijkt de autofabrikant na de vele aandacht en interesse in het prototype naar het daadwerkelijk in productie nemen van de Max Motor Dreams.

Voordat ze dat doen, raad ik ze aan na te gaan of de makers van het slimme babybedje Snoo hun ontwerpen hebben beschermd. De Max Motor Dreams lijkt namelijk als twee druppels water op de Snoo en werkt op eenzelfde manier. Enige verschil is dat bij het bedje van Ford de white noise van de Snoo is vervangen door het monotoon geluid van een auto die over de snelweg rijdt en dat er lichtstrip aan is toegevoegd.

De Snoo verscheen vorig jaar op de markt. Het bedje is bedacht door de Amerikaanse kinderarts Harvey Karp, ontwikkeld door het MIT Media Lab en ontworpen door ster-designer Yves Behar. Tijdens de Consumer Electronics Show in januari was de Snoo nog een van de showstoppers.

Ford laat desgevraagd aan Bright weten dat het idee voor de Max Motor Dreams niet is gebaseerd op de Snoo, maar op de feedback van ouders over hoe je het beste baby's kunt laten slapen. Het bedje van Ford is ontwikkeld door de Spaanse Espadasantacruz Studio.

Zoek zelf de verschillen: