Nieuws

Batman VR-game komt naar HTC Vive en Oculus Rift

5 april 2017 08:18

PlayStation VR's exclusieve Batman-game verschijnt later deze maand ook voor de Oculus Rift en HTC Vive.

Het was een van de grote aantrekkingskrachten van de PlayStation VR: de game Batman: Arkham VR. Ondanks dat de game-ervaring erg kort duurde, was iedereen die de PSVR opzette met deze titel direct verkocht. Niet eerder kwamen spelers zo dicht bij het zijn van Batman. PC-spelers met de HTC Vive en Oculus Rift krijgen nu ook de kans om Gotham City te ervaren door de ogen van 's werelds beste detective en zich onder te dompelen in een spannend mysterie.

"Batman naar VR brengen was een zeer lonende ervaring voor ons bij Rocksteady. The Dark Knight is altijd een geweldig personage om mee te werken vanwege zijn psychologische diepte. Daarom was het heel bijzonder om VR te gebruiken om zijn karakter nog verder uit te diepen", aldus Sefton Hill, Creative Director bij Rocksteady Studios. "We zijn blij dat pc-spelers nu eindelijk zelf de cape kunnen dragen en de rol van ‘s werelds beste detective op zich kunnen nemen."

Vanaf 25 april is de game beschikbaar voor de HTC- en Oculus-headsets. Batman: Arkham VR heeft volgens Warner Bros goed verkocht (hoewel exacte cijfers ontbreken) en is genomineerd voor een BAFTA-award.

Miniatuurvoorbeeld