Handige Flic-knopjes werken nu zonder smartphone

Handige Flic-knopjes werken nu zonder smartphone

03-04-2017 15:41 Laatste update: 26-04-2018 22:20

Flics zijn fysieke knopjes waarmee je van alles kunt bedienen. Vanaf nu hoeft je telefoon niet langer in de buurt te zijn om ze te laten werken.

Kickstarter-project Flic leek mij dé oplossing voor een slim huis. Niet langer een app opzoeken om je gordijnen dicht te doen, je verwarming uit te zetten of de lampen van kleur te laten veranderen. Gewoon even klikken. Maar al snel bleek de achilleshiel de smartphone waaraan de knoppen gekoppeld zijn. Neem je je telefoon mee, dan zijn de knopjes thuis nutteloos geworden. Bovendien moet de Flic-app nog wel eens geopend worden om de knoppen weer aangesloten te krijgen. Dan wordt het allemaal wat te omslachtig. 

Probleem 1 is nu opgelost. Er is een Flic-app voor de Mac gekomen, waarna je de knopjes aan je computer kunt hangen. Dat is gedaan binnen 15 seconden, waarna je er acties aan kunt hangen. Ook meerdere: muziek en lichten uit bij één keer klikken bijvoorbeeld. In de app op de computer kun je ook virtuele Flics aanmaken. Knoppen op je menubalk die acties uitvoeren op apparaten elders. Handig.

Na een halve dag heb ik ze nog niet opnieuw hoeven aansluiten, dus wellicht dat het systeem nu wel waterdicht is (figuurlijk dan, letterlijk gezien zijn ze slechts spatwaterdicht). Zet je soms je computer uit, dan is deze oplossing van Logitech beter. De Pop Home-knoppen communiceren met een kleine hub in het stopcontact. 

Meer video's over smarthome-apparaten? Volg ons YouTube-kanaal.