Nieuws

Under Armour lanceert vandaag 3D-geprinte schoen

30 maart 2017 10:39

Under Armour komt met een halfhoge sneaker met een verfijnde 3D-geprinte zool.

Under Armour lijkt op papier alles goed te doen: top-atleten sponsoren, zichtbaar zijn in de buitenwereld, voor alle sporten die veel gespeeld worden schoenen maken. Maar de (relatieve) nieuwkomer heeft toch moeite om Adidas te verslaan, laat staan in de buurt van Nike te komen.

Het debacle met de schoen voor de meest zichtbare basketballer van het moment, Steph Curry, heeft ook niet geholpen. Voor wie het gemist heeft: met de Curry 3 Low "Chef" bracht Under Armour een weinig opzienbarende witte schoen op de markt, die op het internet al snel de Seinfeld-schoen genoemd werd. Naar de smakeloze sneakers die de comedian in zijn show droeg. 

De nieuwe schoen genaamd Architec Futurist (en het terughuren van schoenontwerper Dave Dombrow) laat zien dat Under Armour zich niet af laat leiden door één missertje. Deze schoen heeft een futuristisch uiterlijk met een dicht te ritsen sok over de onderschoen. De zool is 3D-geprint en lijkt te bestaan uit draad dat losjes gevlochten is.

Op dit moment is de schoen nog niet te koop in Nederland. Vandaag gaat hij 'droppen' in de VS waar je er zo'n 280 euro voor moet betalen.