Nieuws

Luistertip: het nieuwe podcastmysterie S-Town

29 maart 2017 16:21

De mysterieuze podcast over een potentiële moordzaak is nu in één keer te 'bingen'. De moeite waard.

Het is al even geleden sinds een podcast de gemoederen online bezighield. Dat gebeurde niet meer sinds het eerste seizoen van Serial in 2014 (het tweede viel tegen). Dinsdag verscheen de gloednieuwe podcastserie S-Town online en die lijkt massaal gedownload te worden. Slechts een paar uur na de release voert de podcast in verschillende landen de toplijsten van iTunes aan, waaronder in Nederland.

Een mysterieus doolhof

S-Town (kort voor Shittown) kwam de afgelopen tijd op de radar van veel podcastliefhebbers te staan. Het is namelijk de nieuwe serie van de makers van Serial en This American Life. Het begint als een nieuwe true crime-documentaire in een klein Twin Peaks-achtig dorpje diep in de bossen van Alabama. Al snel neemt het verhaal een mysterieuze wending. En nog één en nog één. Tijdens zijn onderzoek naar een oude moord (op basis van een mailtje) komt presentator Brian Reed terecht in een doolhof van andere mysterieuze zaken. We verklappen niets.

S-Town werd de afgelopen jaren gemaakt door een sterrenteam uit de podcastwereld. Zo was de productie deels in handen van Serial medebedenker Julie Snyder. Verder werkten Ira Glass (This American Life), Sarah Koenig (Serial) en Starlee Kline (Mystery Show) mee.

Pageturner in podcastveriant

Waar Serial wekelijks verscheen, staat S-Town direct in zijn geheel op iTunes als afgeronde serie. De afleveringen duren ongeveer driekwartier tot een uur per stuk en ze zijn opgedeeld in hoofdstukken. Op die manier beleef je als luisteraar een goed opgebouwd en spannend verhaal met twists waardoor je constant benieuwd bent naar het volgende. Als een pageturner, maar met bestaande personages die zelf de hoofdrol spelen. Gelukkig hoef je niet te wachten en kun je alles bingen.

S-Town is nu in elke podcast-app te vinden, zoals hier in iTunes.

Meer over podcasts: 

De podcast bloeit als nooit tevoren 

App van de Week: vernieuwde podcast-app Castro