Nieuws

Hackers vinden meeste gaten in opvolger Internet Explorer

22 maart 2017 16:36

Deelnemers aan hackwedstrijd Pwn2Own vonden de meeste gaten in de nieuwe Edge-browser van Microsoft.

In de nieuwe browser van Microsoft werden vijf grote kwetsbaarheden gevonden waarmee hackers bijvoorbeeld je wachtwoorden kunnen buitmaken en zelfs het hele Windows-besturingssysteem konden overnemen.

De hackersclub die de grootste kwetsbaarheid vond is beloond met een bedrag van 105.000 dollar. De andere teams kregen respectievelijk 100.000, 80.000 en twee keer 55.000 dollar voor hun werk. De bedragen worden door Microsoft betaald, die de kwetsbaarheden ook met updates verhelpt.

Het is opvallend dat Edge zo vaak wordt gehackt. Vorig jaar werden er 'maar' twee kwetsbaarheden in de nieuwe browser van Microsoft gevonden. Het idee achter de browser is om veiliger te zijn dan Chrome, maar dat is nog niet gelukt.

Safari

Safari staat op de tweede plek als browser die het vaakst tijdens Pwn2Own werd gehackt. Hackers slaagden er drie keer in om de browser over te nemen, waarvoor ze twee keer 35.000 en één keer 28.000 dollar kregen. Apple werkt eraan om de gaten te te dichten.

Bij Firefox was dit aantal één keer. Daarvoor kregen de hackers een bedrag van 30.000 dollar. Mozilla heeft inmiddels een update uitgebracht die het probleem verhelpt.

Chrome

Chrome en zijn opensourcevariant Chromium worden al jaren gezien als de veiligste browsers die je kunt gebruiken.

De beveiligingsafdeling van Tencent, die eerder een Tesla hackte, probeerde nog een gat in Chrome te vinden, maar het lukte de club niet om voor de deadline de hack werkend te krijgen.