Nieuws

Apple lanceert rode iPhone 7 en goedkopere iPad

21 maart 2017 14:24

Apple brengt voor het eerst iPhones in het rood uit. Ook is de iPad vernieuwd, en vooral goedkoper geworden.

De nieuwe rode iPhone 7 en 7 Plus maken deel uit van het (PRODUCT)RED-initiatief, waarbij een deel van de opbrengst van de toestellen ten bate komt van het Global Fund to Fight AIDS. Apple heeft eerder wel verschillende iPods in rood aluminium op de markt gebracht, maar de iPhone was tot nu toe beschikbaar in de kleuren mat en glanzend zwart, spacegrijs, zilver, goud en roségoud. Net als bij de zilveren en gouden tinten heeft het rode model een witte schermrand. De rode iPhones zijn vanaf vrijdag 24 maart te koop.

Miniatuurvoorbeeld

Daarnaast heeft Apple een goedkopere versie van de iPad gepresenteerd. Het 9,7 inch model vervangt de iPad Air 2, en krijgt simpelweg de naam iPad. De nieuwe iPad gebruikt de Apple A9-chip die ook in de iPhone 6S zit; de iPad Air 2 draaide op een A8X-chip. Het scherm heeft een ongewijzigde resolutie van 2048x1536 pixels. Vooral de prijs valt op: de iPad is verkrijgbaar vanaf 409 euro voor een model met 32 GB opslag, waar de iPad voorheen bij 439 euro begon. Een model met 128 GB opslag kost 509 euro, bestellen kan vanaf 24 maart.

Nieuwe iPads

Volgens geruchten van de laatste weken zou Apple ook nieuwe iPads met dunnere schermranden presenteren. Nu Apple deze iPad al vernieuwd heeft, wordt verwacht dat het bedrijf nieuwe iPads met een vernieuwd uiterlijk pas later zal presenteren. Mogelijk wordt dat pas na de nieuwe iPhones; traditiegetrouw luidt de iPhone bij Apple vaak een nieuwe designtaal in, niet de iPad.

Apple heeft ook nog een versie van de iPhone SE uitgebracht met 128 GB opslagruimte, waar de grootste versie voorheen 64 GB had. Het 128 GB-model vervangt de 64 GB-versie en kost 599 euro.