Nieuws

Samsung onthult eigen spraakassistent Bixby

20 maart 2017 14:27

Bixby werd al verwacht voor de Galaxy S8, Samsung heeft zijn komst nu bevestigd.

Bixby is de spraakassistent van Samsung die met de komst van de Galaxy S8 wordt geïntroduceerd. Uiteindelijk komt hij naar alle Samsung-apparaten. Dat heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant bevestigd, schrijft Android Planet. Bixby krijgt waarschijnlijk een fysieke knop op de zijkant van de Samsung S8, die de assistent activeert. Bixby werkt aanvankelijk waarschijnlijk nog niet in het Nederlands.

Doorvragen

Samsungs spraakassistent vormt een belangrijk onderdeel van 'de volgende Samsung-smartphone', maar zal uiteindelijk ook in huishoudelijke apparaten te vinden zijn. Met Bixby kun je straks allerlei dingen die je met bijvoorbeeld Siri ook kunt doen, zoals mensen opbellen en apps opstarten. Handig is wel dat Bixby ook zonder spraak via het touchscreen kan worden bediend.

De assistent zou daarnaast goed omgaan met onduidelijke vragen, door verder te vragen tot de bedoeling van de gebruiker opgehelderd is. Bixby zou beter contextgevoelige informatie kunnen verwerken dan zijn concurrenten.

Siri

De komst van Bixby hangt al een tijdje in de lucht. Eind vorig jaar nam Samsung het bedrijf Viv AI over, dat deels aan de spraakassistent heeft meegewerkt. Enkele werknemers van die startup stonden aan de wieg van Siri, maar verlieten Apple om een spraaksysteem met meer vrijheid te maken. Hoe Bixby eruit ziet, is nog niet bekend. 

Galaxy S8

Samsung presenteert zijn Galaxy S8 op 29 maart, naar verwachting speelt de spraakassistent een grote rol tijdens die presentatie. Vermeende adviesprijzen en kleuren van het toestel lekten al uit.