Beeld © Jeff Bezos (Twitter)
Beeld © Jeff Bezos (Twitter)
Nieuws

Amazon-baas Jeff Bezos kruipt in een enorm robotpak

20 maart 2017 13:23

"Waarom voel ik me net Sigourney Weaver?", vraagt Bezos zich hardop af terwijl hij met enorme robotarmen rond zwaait.

Begin dit jaar kon je het robotpak van het Koreaanse bedrijf Hankook Mirae Technology al zien op Bright.nl. Niet alleen wij waren er van onder de indruk. Amazon-ceo Jeff Bezos was dat eveneens. Het pak werd op de jaarlijkse conferentie MARS van Amazon aan het publiek getoond. Bezos klom zelf in de cockpit en probeerde het mech suit. Bekijk deze video om te zien hoe dat eruit zag.

Wij snappen wel waarom Jeff Bezos zich als Sigourney Weaver voelt. Zij droeg eenzelfde robotpak (iets bescheidener qua formaat) in Aliens. Dit soort pakken komen in sciencefiction wel vaker voor. Denk aan Jeff Bridges in Iron Man 2 of aan het AMP suit uit Avatar. In animéseries als Gundam, Robotech of Neon Genesis Evangelion worden deze mech suits vaak gebruikt in grote gevechten.

8 miljoen euro

De robot van Hankook Mirae heet Method-2. Eén van de ontwerpers is Vitaly Bulgarov, die meewerkte aan films als Ghost in the Shell en Transformers 4. Method-2 beweegt zijn armen en benen precies zoals zijn bestuurder doet. Naar verluidt kan het mechanische pak worden ingezet in rampgebieden, zoals bij de ruiming en opbouw van Fukushima, waar in 2011 een nucleaire ramp plaatsvond. Eind 2018 moet het pak helemaal klaar zijn. Een exemplaar kost omgerekend bijna acht miljoen euro.