Nieuws

'Facebook presenteert eigen hardware in april'

20 maart 2017 12:16

Facebook zou aan eigen drones, augmented reality en camera's werken.

Een geheime hardwaregroep binnen Facebook werkt aan allerlei apparaten. Mogelijk krijgen we daar op ontwikkelaarsconferentie F8 iets van te zien. Dat zeggen bronnen tegen Business Insider. Het hardwareteam van Facebook heet Building 8 en bestaat nu een jaar. Volgens de bronnen werkt de divisie aan minstens vier producten voor consumenten.

Onder deze apparaten is bijvoorbeeld een drone. Daarover is nog nauwelijks iets bekend. Wel interessant is dat Frank Dellaert bij het project is betrokken. Hij werkte voordat hij naar Facebook ging bij Skydio, een startup die werkt aan drone die autonoom mensen kan volgen. Een ander project zou een prothetische arm zijn die met hersengolven zijn aan te sturen. Verder staat er een camera met augmentedreality-technologie op de planning en nog een 'medisch apparaat'.

Building 8 zou zijn opgesteld als een soort Google X, de lab-afdeling waar experimentele projecten worden gestart. Binnen Building 8 zijn projectleiders volgens Business Insider een soort 'mini-ceo's' die twee jaar de tijd krijgen om een concept uit te werken en er een levensvatbaar product van te maken.