Nieuws

Vodafone Wallet laat je in winkels betalen met PayPal

9 maart 2017 00:01

Met de Vodafone Wallet-app is het nu mogelijk om overal in Nederland met PayPal contactloos te betalen.

De Vodafone Wallet-app ondersteunt voortaan contactloos betalen (NFC) met PayPal, melden Vodafone en Paypal woensdagavond. Daardoor kun je voor het eerst in Nederlandse winkels betalen met een PayPal-rekening door een telefoon tegen de betaalterminal te houden. Twee derde van alle betaalterminals in winkels ondersteunen al NFC-betalingen.

Naast het toevoegen van een PayPal-rekening zijn ook Visa- en Mastercard-creditcards te koppelen aan de betaalapp voor Vodafone-klanten. Bedragen onder 25 euro zijn zonder pincode af te rekenen. Om te kunnen betalen is er geen internetverbinding vereist. Ook hoef je het telefoonscherm niet te ontgrendelen, al is dat wel in te stellen. De betaalterminal communiceert met een beveiligd element op de simkaart.

Ov-chipkaart volgt later dit jaar

Met de Android-app Vodafone Wallet zijn ook kortingskaarten, aanbiedingen en tickets te bewaren. Bovendien test Vodafone het ondersteunen van de ov-chipkaart, zodat gebruikers met hun telefoon kunnen inchecken in het openbaar vervoer. "Daar houden we momenteel een proef mee met 250 medewerkers", zegt Vodafone-specialist Geert Appeldoorn. Volgens hem komt de functie 'later dit jaar' voor de Vodafone Wallet-gebruikers beschikbaar.

Mobiel betalen groeit snel

Nederland is het vijfde land waar het mogelijk is om een PayPal-rekening te koppelen aan Vodafone Wallet. Paypal heeft in Nederland 1,7 miljoen actieve gebruikers, zegt Jan-Willem Roest, general manager van PayPal Benelux. Het aandeel van mobiele betalingen groeit volgens hem snel: "Een derde van alle Paypal-betalingen wordt al op mobiele apparaten gedaan."

PayPal is vrij eenvoudig aan een gewone bankrekening te koppelen. "Door de samenwerking met Vodafone Wallet kun je nu ook met NFC betalen als je bank nog geen voor NFC geschikte bankpasjes heeft", aldus Roest. ABN-Amro en ING hebben veel klanten al NFC-betaalpasjes gegeven. Rabobankklanten die een mobiel KPN-abonnement hebben kunnen hun betaalpas sinds vorig jaar ook opslaan op de speciale NFC-sim-kaart van KPN, waarna ze met de Rabo Wallet-app contactloos kunnen betalen.